Exam Notification 2021

SAMPLE PAPER FOR DYNAMIC FACTOR TEST OF IAF PHASE-2

Sample Paper for Dynamic Factor Test (DFT) of Indian Air Force Airmen Selection Phase-II

Sample Paper for Dynamic Factor Test: We have already told you in our previous Blogs that Indian Air Force has added a new test in the procedure of Phase-II examination of Airmen i.e. Air Force X & Y Selection.

If you haven’t read it then go through this :

http://blog.trishuldefenceacademy.com/air-force-x-y-group/dynamic-factor-test-in-indian-air-force-x-and-y-examination/

Talking about the Dynamic factor test it is introducing for the first time in Airforce X& Y selection process so the Students night be unaware as how to prepare or what to prepare for the test.

Here in this article we are going to provide a sample paper of Dynamic Factor Test For X & Y examination phase II.

QUESTIONS :

Directions:- Fill in the blanks with appropriate word :

  1. It…………since early morning.

(a)  Will rain              (b) is raining

(c)  rained                  (d) Has been raining

  1. He is definitely elder…………..me.

(a)  To                          (b) Than

(c)  Of                           (d) By

  1. It will take five minutes to walk…………. the bridge.

(a)  Across  (b) Through

(c)  About                   (d) Along

  1. The performance passed ………………. peacefully.

(a) Off                          (b) Over

(c) Out                         (d) Away

  1. She………….her grandmother, she has blue eyes.

(a)  Takes in               (b) Takes to

(c)  Takes after        (d) Takes on

  1. ………….the rain stopped, the play had to be suspended.

(a)  While                    (b) Until

(c)  When                    (d) Since

  1. There was nothing he could do………wait

(a) Than                      (b) Except

(c) And                        (d) Otherwise

  1. A burglar broke………. his house last night.

(a) Up                           (b) Out

(c) Into                        (d) Down

  1. I wish I ………….taller.

(a)Would be              (b) Could be

(c)Had been              (d) Were

  1. He…………. for this company since 1972.

(a) Is working          (b) Had worked

(c) Worked                                (d) Has been working

Directions:- Choose the word most similar in the meaning to the given word:

  1. APPLAUD

(a)  Flatter                  (b) Pray

(c) Praise                    (d) Request

  1. RECTIFY

(a)  Connect               (b) Mend

(c)  Resolve                (d) Solve

  1. RECOLLECT

(a)  Remember         (b) Revive

(c)  Memorise           (d) Recover

  1. PREVENT

(a) Restrict                (b) Stop

(c) Interrupt             (d) Obstruct

  1. APPRAISAL

(a)  Estimation       (b) Praise

(c)  Approval             (d) Investigation

Directions:- Choose the word most opposite in the meaning to the given word:

  1. ADEQUATE

(a)  Profuse                (b) Abounding

(c)  Scanty                  (d) Abundant

  1. WONDER

(a)  Stock                    (b) Amusement

(c)  Expectation       (d) Surprise

  1. KILL

(a)  Azure                    (b) Relief

(c)  Execute               (d) Animate

  1. GUILTY

(a)  Innocent             (b) Pure

(c)  Virtuous              (d) Culpable

  1. REAR

(a)  Front                    (b) Foreground

(c)  Forehead            (d) Forward

 

For more info. Regarding DFT you can also visit : https://www.youtube.com/watch?v=FGtzc8poc1U

 

ANSWERS

1 D 11 C
2 A 12 B
3 A 13 A
4 A 14 B
5 C 15 A
6 B 16 C
7 B 17 C
8 C 18 D
9 D 19 A
10 D 20 A

 For query regarding any defence course contact : 8400083030

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    %d bloggers like this: